ClickCease

Kontakta kundtjänst - Svenskt företag - Kvalitetsprodukter 40-70% billigare - Gratis frakt vid order över 1500kr

Rea
Elcykel MTB - L5 Raptor Pro
Elcykel MTB - L5 Raptor Pro Elcykel mountainbike 27.5 tum Lyfco elcykel test Elcykel Mountainbike 27.5" L5 Raptor Pro - Army green Elcykel Mountainbike 27.5" L5 Raptor Pro - Army green Elcykel Mountainbike 27.5" L5 Raptor Pro - Army green

Elcykel Mountainbike 27.5" L5 Raptor Pro - Army green

27.5" mountainbike elcykel av hög kvalitet och med den senaste tekniken inom elcyklar. Tuff design.
 • LCD-display med integrerad cykeldator
 • 250W motoreffekt
 • 21 växlar - Shimano
 • TEKTRO skivbromsar fram/bak
 • Ram, styre mm i aluminium
 • Motortyp: Borstlös
 • Integrerat 36V/10.4Ah litiumbatteri
 • Dämpning fram och bak (dubbeldämpad)
 • Körsträcka upp till 60km (PAS)
 • Gratis hemleverans

Slut i lager
104-7-11
22 995,00 kr Just nu 15 988,00 kr

Elcykel Mountainbike 27.5" L5 Raptor Pro - Army green

27.5" mountainbike elcykel av hög kvalitet och med den senaste tekniken inom elcyklar. Tuff design.
 • LCD-display med integrerad cykeldator
 • 250W motoreffekt
 • 21 växlar - Shimano
 • TEKTRO skivbromsar fram/bak
 • Ram, styre mm i aluminium
 • Motortyp: Borstlös
 • Integrerat 36V/10.4Ah litiumbatteri
 • Dämpning fram och bak (dubbeldämpad)
 • Körsträcka upp till 60km (PAS)
 • Gratis hemleverans

Mountainbike elcykel med cykeldator och LCD display

Vem har kommit på att de flesta elcyklar på marknaden idag är pinsamt osportiga och saknar helt inslag av design? Lyfco L5 Raptor är en lite tuffare 27.5" elcykel av mountainbike-typ. Cykeln är påkostad och byggd i genomgående hög kvalitet på material, och med den senaste tekniken inom elcyklar. Ändå till ett fantastiskt attraktivt pris. Passar dig som söker en elcykel men med kvalitet och samtidigt vill ha design som om det vore en konventionell exklusiv cykel.

Genomgående hög kvalitet

L5 Raptor är en dubbeldämpad mountainbike elcykel, vilket innebär att den är utrustad med dämpning både på fram- och bakhjulet. Cykeln har en distinkt offroad karaktär och väger endast ca 20kg vilket inte är mycket mer än en konventionell cykel, och betydligt mindre än de flesta andra elcyklar på marknaden. Den här cykeln kan du definitivt ta med ut på tuffare turer än de flesta andra elcyklar. Ram, gaffel, styre, vevparti, styrstam - och de flesta andra delar på cykeln är byggda i lättviktsaluminium med hög hållfasthet. Växelväljare, bakväxel och framväxel kommer från japanska Shimano. Skivbromsar både bak och fram. Framhjulsmonterad motor. Färgen är Army Green, och cykeln är helt fri från klistermärken.

Skillnader i Pro-modellen jämfört mot standardmodellen

Pro-modellen av Raptor har några uppgraderingar jämfört mot (den redan välutrustade) standardmodellen
1. 21 växlar, istället för 6
2. Ännu större LCD display
3. Uppgraderade skivbromsar till TEKTRO
4. Uppgraderade handtag

I övrigt är modellerna identiska.

Integrerat batteri - patenterad teknik

Batteriet som består av 36V10.4Ah litiumbatteri sitter inkapslat i bakhjulets nav. Tekniken är patenterad och ger cykeln en bättre balans än traditionella elcyklar som har batteriet placerat på en högre tyngdpunkt. Dessutom bidrar tekniken till att man vid en snabb blick inte ser att detta faktiskt är en elcykel. Från styret kan effekten regleras i tre olika nivåer. Om batteriet i framtiden behöver bytas, så öppnar man locket till battericellerna med inseksnyckel och byter ut cellerna. Till skillnad från de flesta andra elcyklar använder L5 Raptor standardstorlek på litiumceller som går att köpa i vanliga batteributiker över hela landet, vilket gör att inga special- eller märkesspecifika "originalbatterier" krävs. Litiumbatterier klarar många gånger fler laddningar än andra laddningsbara batterier, om dom sköts om rätt. Väl skötta kan litiumbatterier hålla över 1000 laddningar vilket normalt sett motsvarar många års användande innan dom behöver bytas ut.

Laddning av ett helt tomt batteri till helt fullt tar 6 timmar, men du får ca 75% batterikapacitet efter ca 1.5 timmes laddning.

LCD-Display och integrerad cykeldator

Denna cykel har inbyggd cykeldator med LCD-display. På displayen visas information om hastighet, sträcka körd, kvarvarande körsträcka på batteriets laddning, batterinivå och nivå på assistans. Det går även att välja 3 olika nivåer elassistans från LCD-displayen.

Elassistans upp till 25km/tim

Elassistensen hjälper till i hastigheter upp till 25km/tim. Vid högre hastighet stängs motorn automatiskt av, i enighet med reglerna som gäller för elcyklar.
Det går dock tekniskt sett att koppla ur en kontakt på en blå kabel i styrboxen för att ta bort begränsningen så att antalet nivåer elassistans ökar från 3 till 5, vilket gör att cykeln med elassistans når en hastighet av ca 33km/tim. Detta är dock något vi starkt avråder ifrån, eftersom cykeln vid egna ingrepp i styrboxen gör att garantin upphävs och cykeln blir olaglig.

Enkel slutmontering

Alla "smådelar", reglage, hela bakhjulet, kedja, växlar, elmotor, etc på cykeln är förmonterade från fabrik. Det som återstår är att sätta fast sadeln, samt framhjulet och styret. Monteringstid ca 5-8 minuter.

Lyfco elcyklar i tester

Föreningen Gröna bilister
Föreningen Gröna bilister testar en äldre version av L5 Raptor 2015-09. "För den prislapp cykeln har, är den oslagbar."

Tidningen M3 testar FX5 - betyg 7/10
Tidningen IDG M3 testades den äldre systermodellen Lyfco FX5 i nummer 2014-06 där den fick betyget 7/10. L5 Raptor har de flesta delar identiska med FX5, men Raptor har en annorlunda ramdesign och är heldämpad. I betyget vägdes prisvärdhet in, och då var priset på FX5 10995kr. Just nu med ännu lägre kampanjpris på både FX5 och Raptor är den ännu mer prisvärd! Citat från sammanfattningen av testet: "En schysst mountainbike med bra kvalitetskänsla, snygg design och helt okej motor."

En synpunkt på cykeln var att det saknades cykeldator, vilket finns i nyare modeller L5 Raptor.

Gratis hemleverans

Cykeln levereras kostnadsfritt som paket hela vägen hem till dörr (du behöver ej hämta på ombud) vid överenskommen tid. Fraktbolaget ringer dig innan leverans för att komma överens om tid för utkörning.

Övrigt

Cykeln är lämplig för personer ungefär 165-185cm långa. Uppfyller EN15194 och CE märkt samt testad enl. Maskindirektivet.

Batteriladdare medföljer. 1 års garanti.

Lyfco

Betala med kreditkort, faktura i efterskott eller mot avbetalning

14 dagars öppet köp - Pengarna tillbaka om du inte är nöjd!

Blixtsnabb expressfrakt från eget lager i Sverige

Svenskt företag - Minst 1 års svensk garanti

Klarna
Du kanske även är intresserad av följande produkt(er)?
Andra tittade även på
 1. Mountainbike 29 tum
  Mountainbike 29" Vibe - 52cm
  5 995,00 kr Just nu 3 895,00 kr
 2. Mountainbike cykel 29 tum
  Mountainbike 29" Vibe - 48cm
  5 995,00 kr Just nu 3 895,00 kr
© 2020 outl1.se