ClickCease

Kontakta kundtjänst - Svenskt företag - Kvalitetsprodukter 40-70% billigare - Gratis frakt vid order över 1500kr

Infravärme - kolfiber- eller keramiska värmare?

De två vanligaste typerna av infraröda värmare på marknaden är keramiska värmare och kolfibervärmare.

En keramiska värmare är uppbyggd av stavar som är otroligt effektiva energiledare och genererar snabbt en intensiv värme och avger också mer värme än vad en kolfibervärmare gör. Men värmen är mer koncentrerad runt den specifika keramiska staven och skapar såkallade "hot spots" med värmepunkter. En keramisk värmare avger heller inte lika mycket långvariga infraröda strålar som en kolfibervärmare gör. Detta gör att den djupgående effekten av IR-strålarna inte blir riktigt lika effektiv med keramiska värmare som med kolfibervärmare. Detta är också en av anledningarna till att basturum med kolfibervärmare håller ett betydligt högre pris. En keramisk värmare ger en känsla av en varmare luft i bastun medan en kolfibervärmare ger en känsla av att mestadels värma upp kroppen.

En kolfibervärmare är i regel dyrare än en keramisk värmare, vilket också återspeglas i priserna för de olika typerna av basturum. Den värmande ytan på en kolfibervärmare är betydligt större än de hos keramiska stavarna. Detta innebär att värmen får en större och jämnare spridning med en kolfibervärmare än med en keramisk värmare samt att temperaturen i luften känns svalare. Tack vare den större ytan blir inte heller kolfibervärmare lika varma som en keramisk värmare men de avger betydligt med långvariga infraröda strålar. Ytan på en keramisk värmare räknar man med är på ca 300°C medan ytan på en kolfibervärmare endast uppgår till maximalt 180°C. Detta innebär också att kolfibervärmare är mer ekonomiska i drift än keramiska värmare.

Kombinationen rekommenderas

De flesta av våra infraröda basturum har dock en kombination av dessa två värmesystem, vilket också är rekommendationen. Genom att förena keramiska värmare med kolfibervärmare får du en mer strålande värme som inte gör luften i din bastu lika tryckande. Du får också en effekt som skapar den perfekta våglängden för att värmen ska gå in djupt i hudvävnaden och driva upp kroppens kärntemperatur, vilket i sin tur ger dig fantastiska hälsofördelar.

© 2020 outl1.se