ClickCease

Kontakta kundtjänst - Svenskt företag - Kvalitetsprodukter 40-70% billigare - Gratis frakt vid order över 1500kr

Integritetspolicy (GDPR) och cookies

Din integritet är viktig för oss. Hos oss ska du känna dig trygg. Därför är vi på Outl1.se noga med att följa tillämplig dataskyddslagstiftning t ex den europeiska dataskyddsförordningen (GDPR) (General Data Protection Regulation) vilket den 25 maj 2018 ersätter personuppgiftslagen (PUL).

Detta innebär ett gemensamt regelverk inom EU och att medborgares (kunders) rättigheter stärks bland annat gällande hur personuppgifter används. Dataskyddsförordningen ställer stora krav på dokumentation av hur personuppgifter rättmätigt används och att organisationer säkerställer säker hantering av personuppgifter; det vill säga mängden insamlad e personuppgifter, behandlingens omfattning och tiden för dess lagring och tillgänglighet.

Nedan vill vi informera dig om för vilka ändamål vi samlar in och använder dina personuppgifter samt hur du kan utöva dina rättigheter.

Kontaktuppgifter till personuppgiftsansvarig

Arc E-commerce AB
Box 3124, 13603 Haninge, Sverige
E-post: dataskyddet@outl1.se
Telefon:08-410 21 005
org. nr: 556945-4274

Lagring av dina personuppgifter

Vi sparar dina uppgifter så länge som det aktuella syftet kräver. All hantering av personuppgifter sker i enlighet med tillämplig dataskyddslagstiftning. Nedan har vi sammanfattat ett antal grundläggande syften till varför vi hanterar dina personuppgifter. De personuppgifter vi använder oss av är Namn, Telefonnummer, E-postadress, IP-adress, Kundnummer och Personnummer. Laglig grund: Köpeavtalet med dig, muntligt samtycke eller berättigat intresse (intresseavvägning) och marknadsföringslagens bestämmelser om samtycke alternativt etablerat kundförhållande.

Vi använder oss av dina personuppgifter vid:

1.Köp av varor

- Säkerställa att du är den som du utger dig för att vara samt kontrollera din ålder.
- Leverera det du beställt hem till dig/ utlämningsställe
- Hantera din betalning (inklusive bedömning av vilken betallösning vi kan erbjuda, till vilken vi hämtar information från kreditupplysningar) och erbjuda dig olika betallösningar, t ex faktura, delbetalning och kontobetalning via Klarna alternativt direktbetalning med ditt kontokort.
- Hämta din folkbokföringsadress med hjälp av extern part; Klarna.
- Hantera reklamationsärenden Lagringsperiod: Tills dess att köpet har genomförts inklusive leverans och betalning och för en tid om 36 månader därefter, i syfte att kunna hantera eventuella reklamationsärenden. Kortnummer sparas dock aldrig.

2.Marknadsföring av våra produkter och tjänster via e-post, kampanjer och nyhetsbrev

Lagringsperiod: Till dess att du meddelar oss att du inte längre vill ha direktmarknadsföring från oss. Du kan avregistrera dig direkt genom att kontakta dataskyddet@outl1.se.

3. Hantering av dina ärenden i vår kundtjänst

- Säkerställa din identitet
- Kommunicera med dig och besvara dina frågor via telefon, chatt, e-post eller sociala medier
- Utreda klagomål- och supportärenden, inklusive teknisk support

Lagringsperiod: 36 månader efter avslutat ärende och så länge reklamationsrätten gäller.

4.Hantering ditt användande av våra garantier och olika tjänster, såsom tillval ex. hemleverans, inbärning, kvällsleverans osv.

- Mottagande av bokning, om- och avbokning
- Utskick av bokningsbekräftelse samt övrig kommunikation kring en bokning av en tjänst
- Kreditupplysning från kreditupplysningsföretag för att säkerställa din betalningsförmåga

Lagringsperiod: Garantilängdens period, vanligtvis 1år om inget annat anges

5. Nyhetsbrev

Den rättsliga grunden för utskick är fullgörande av avtal. För kunder som har valt att prenumerera på Outl1.se nyhetsbrev skickas ett nyhetsbrev per mail med information och erbjudanden. Du kan när som helst avanmäla dig från nyhetsbrev från Outl1.se via dataskyddet@outl1.se eller med ett klick på den länk som finns längst ner i nyhetsbrevet.

6. Överföring och utlämnande av dina personuppgifter till andra parter

För att kunna erbjuda våra tjänster lämnar vi ut personuppgiter till andra part, som även de endast behandlar uppgifterna i enlighet med syftet. Exempel på annan part är:
- Leverantörer av posttjänster, speditörer, transporttjänster eller för eliminering av dokument
- IT-tjänsteleverantörer inom ramen för underhåll och skötsel av programvara
- Tjänsteleverantörer inom kreditprövning, inkasso och dialogmarknadsföring
- Myndigheter, i förekommande fall t.ex. Polisen eller Skatteverket

I största möjliga mån ser vi till att behandla dina personuppgifter inom Sverige och alla våra egna system och servrar finns inom landet. Vi samarbetar dock med ett antal parter vars system finns utanför EU, exempelvis vårt system för e-post. Dina personuppgifter lämnas bara ut till ett land utanför EU/EES om vi kan säkerställa att det finns tillräckliga garantier för en korrekt och adekvat behandling.

7. Spårning av försändelse

När du handlar i vår webbshop och godkänner våra köpevillkor kommer din e-postadress att skickas vidare till en distributör för att du ska ha möjlighet att spåra din försändelse. Distributörer använder din e-postadress för att erbjuda dig att följa din beställning och hålla dig informerad om var din beställda vara befinner sig och när den kommer att levereras.

Dina rättigheter

Outl1.se garanterar att dina rättigheter med avseende på hantering av personuppgifter efterlevs. Du kan alltid invända mot att eller hur dina personuppgifter används genom att maila dataskyddet@outl1.se

Rättigheter

1. Varje person har rätt att få information när hans eller hennes personuppgifter behandlas.
2. Varje person har rätt att vända sig till ett företaget och be att få felaktiga uppgifter rättade eller kompletterade med sådana personuppgifter som saknas och som är relevanta med hänsyn till ändamålet med personuppgiftsbehandlingen.
3. Varje person har rätt att vända sig till ett företag eller en myndighet som behandlar personuppgifter och be att uppgifterna som avser honom eller henne raderas.

Cookies som vi använder på outl1.se

Vårt användande av cookies är tänkt att underlätta både för dig som besökare på vår hemsida och för oss. Du har själv rätt att inte acceptera användandet av cookies. Du kan enkelt stänga av funktionen via din egen webbläsares säkerhetsinställningar eller välja att få en varning varje gång webbplatsen försöker sätta en cookie på din dator. Via webbläsaren kan också tidigare lagrade cookies raderas. För att veta mer om hur du ska göra för att begränsa hur cookies lagras på just din dator så kan du läsa mer under inställningar på den webbläsare du använder dig av.

Nödvändiga
Dessa cookies är nödvändiga för webbplatsens grundläggande funktioner, utan dessa cookies kan vi inte garantera att webbplatsen fungerar som den ska.

Statistik
Dessa cookies är anonyma och används för att analysera och minnas vilka val du har gjort och hur du som besökare använder vår webbplats. Med hjälp av dem kan vi också övervaka webbplatsens prestanda och identifiera och hantera eventuella problem så effektivt som möjligt.

Vi behöver dessa cookies för att kunna hålla koll på vilka sidor på vår webbplats som är mest besökta och kunna erbjuda relevant innehåll till dig som besökare. Det gör det enklare för oss att hålla vår webbplats aktuell och att se till att du får en så smidig och enkel användarupplevelse som möjligt.

Marknadsföring
Vi använder också tredjepartscookies i marknadsföringssyften så att vi kan visa dig våra annonser (endast våra egna) på andra relevanta webbplatser som du besöker. Vi kan komma att använda oss av annonseringstekniker från externa leverantörer för att ta reda på hur effektiva de onlineannonser vi placerar på vår egen och andras webbplatser är.

Denna teknik kallas återannonsering, eller retargeting, och vi ber om ditt godkännande innan vi använder dessa cookies, eftersom de ger oss möjlighet att spåra via vilken webbplats du kom till vår webbplats. På så vis kan vi mäta hur effektiva våra annonser på andra webbplatser är.

Vi använder externa plattformar som Facebook och Google Marketing Platform.

I Google Marketing Platform administrerar vi våra marknadsföringskampanjer som exempelvis betalda sökord eller displayannonsering. De cookies som plattformen placerar har två syften: att analysera och att personalisera annonser. Dessa cookies kommer ej att öka mängden annonser du ser, utan kommer endast göra dem mer relevanta för dig.

På Facebook samlar vi in anonym data om besökare på vår webbsida via en “pixel”, vilket är ett verktyg som Facebook erbjuder. Vi personaliserar innehåll och annonser baserat på vilket innehåll som besökare på vår webbsida har sett. Dessa cookies kommer ej att öka mängden annonser du ser, utan kommer endast göra dem mer relevanta för dig.

Personalisering
Vi använder dessa cookies för att förbättra användarupplevelsen på vår webbplats. Till exempel samlar vi information om hur du använder webbplatsen för att kunna erbjuda dig en mer relevant upplevelse anpassad efter dina preferenser.

Ändra dina cookie inställningar

Kundservice

© 2021 outl1.se