Kontakta kundtjänst - Svenskt företag - Kvalitetsprodukter 40-70% billigare - Gratis expressfrakt vid order över 1500kr

Rea
Luft-vatten värmepump 23.9kW Inverter (Klarar -30°)
Luft-vatten värmepump 23.9kW Inverter (Klarar -30°) Luft-vatten värmepump 23,9kW Inverter (klarar -30°) Luft-vatten värmepump 23,9kW Inverter (klarar -30°) Luft-vatten värmepump 23,9kW Inverter (klarar -30°) Luft-vatten värmepump 23,9kW Inverter (klarar -30°) Luft-vatten värmepump 23,9kW Inverter (klarar -30°) Luft-vatten värmepump 23,9kW Inverter (klarar -30°) Luft-vatten värmepump 23,9kW Inverter (klarar -30°) Luft-vatten värmepump 23,9kW Inverter (klarar -30°) Luft-vatten värmepump 23,9kW Inverter (klarar -30°) Luft-vatten värmepump 23,9kW Inverter (klarar -30°) Luft-vatten värmepump 23,9kW Inverter (klarar -30°)

Luft-vatten värmepump 23,9kW Inverter (klarar -30°)

 • Kraftig luft/vatten värmepump på hela 23,9kW maxeffekt.
 • Nyhet! Med inverterfunktion
 • Fungerar ner till -30° - med hög COP.
 • Marknadens kanske lägsta pris per kW - spara snabbt in investeringen.
 • Japansk kompressor (Mitsubishi)
 • 5 års fabriksgaranti på kompressorn
 • Mycket tystgående.
 • Energiklass A++
 • Enkel installation - kräver ej kyltekniker.
 • Tung vara! Levereras kostnadsfritt hela vägen hem till dig!

Produktblad

I lager - Lämnar vårt lager inom 1-8 arbetsdagar.
103-6-32
89 990,00 kr Just nu 59 990,00 kr

Luft-vatten värmepump 23,9kW Inverter (klarar -30°)

 • Kraftig luft/vatten värmepump på hela 23,9kW maxeffekt.
 • Nyhet! Med inverterfunktion
 • Fungerar ner till -30° - med hög COP.
 • Marknadens kanske lägsta pris per kW - spara snabbt in investeringen.
 • Japansk kompressor (Mitsubishi)
 • 5 års fabriksgaranti på kompressorn
 • Mycket tystgående.
 • Energiklass A++
 • Enkel installation - kräver ej kyltekniker.
 • Tung vara! Levereras kostnadsfritt hela vägen hem till dig!

Produktblad

Luft/vatten värmepump med inverterfunktion

23.9kW inverter luft-vatten värmepump med Mitsubishi-kompressor som kan spara upp till 75% av ditt energibehov.

Lyfcos rejäla inverterstyrda luft/vatten värmepump är anpassad för svenskt klimat och klarar temperaturer ner till -30°. Värmepumpen har automatiskt avfrostningsfunktion, inverterfunktion, samt många fler funktioner.

Vem rekommenderar ni denna värmepump för?

Värmepumpen passar utmärkt för dig som har vattenburen värme i huset. Inverter-funktionen leder till mycket bra COP-värde och höga energibesparingar vid temperaturer ända ner till -30°. Detta gör att denna modell snabbast tjänar in investeringskostnaden för dig som bor i en kall del av landet eller har ett stort uppvärmningsbehov.

Vi rekommenderar denna värmepump för hus upp till 300m², men rådgör gärna med energikonsult vilken effekt du behöver i just ditt hus, då många faktorer spelar in såsom hur väl isolerat huset är, antal boende i hushållet, byggnadskonstruktion, var i landet du bor mm.

Modellen kan användas till att värma upp varmvatten i t.ex en ackumulatortank eller radiatorer med vattenburen värme, eller både och. Den kan också användas för att bygga ut ett befintligt system som behöver ytterligare värmeeffekt till låg kostnad. Lämpligen installerar du då Lyfco PF050 DC som primär värmekälla, och din gamla el/olja/pellets/ved-panna som sekundär värmekälla som endast används vid köldknäppar. Se några exempel på installationer under fliken "Dokument"

Ett bra alternativ till sekundär värmekälla är att använda en elpatron i ackumulatortanken. PF050 DC kan automatiskt styra en extern elpatron, så att elpatronen endast aktiveras när värmepumpen behöver extra stöd.

Med Lyfco PF050 DC följer en kontrollpanel med en lättanvänd upplyst LCD-display som styr enheten från insidan av huset.

Värmepump med inverterstyrd kompressor

Lyfco PF050 DC är en vidareutveckling av PF-serien, och är utrustad med inverterteknik, vilket innebär att värmepumpens kompressor är varvtalsstyrd.

En inverterstyrd kompressor reglerar kontinuerligt varvtalet i kompressorn vilket leder till ökad effektivitet (högre COP) och minskad energiåtgång (lägre uppvärmningskostnad) jämfört mot en traditionell värmepump med på/av-teknik. Dessutom innebär tekniken ett antal andra fördelar så som ökad livslängd på värmepumpen och lägre ljudnivå.

Hög COP även vid låga temperaturer

COP värdet på luftvärmepumpen är 4,48. Tack vare den nya inverterfunktionen så klarar värmepumpen vid extremt låga temperaturer att vidhålla ett mycket högt COP-värde. T.ex vid -15° (med utloppsvattentemp 35°) är COP hela 4,26 vilket är mycket bra - även i jämförelse med betydligt dyrare värmepumpar. Vid lägre temperatur än -30° stänger den av sig automatiskt, och startar igen när temperaturen stiger igen.

Bland produktbilderna finns en COP-tabell som visar COP-värdet vid olika temperaturer. Notera det mycket bra COP-värdet vid låga temperaturer, tack vare bl.a inverterfunktionen.

Kompressor från Mitsubishi

Var observant! Vanligtvis används lågpriskompressorer från helt okända tillverkare i billiga värmepumpar. Butiken anger då inte vem som är kompressortillverkaren i produktinformationen. Ändå är kompressorn värmepumpens viktigaste och känsligaste del. För din trygghet använder sig Lyfcos PF050 DC luft/vatten värmepump av en EVI kompressor med inverterstyrning från välkända japanska Mitsubishi, som vanligtvis används i betydligt dyrare system. EVI kompressorn är särskilt framtagen just för effektiv prestanda extremt kallt klimat, som i Norden. Detta gör att du kan värma ditt hus bekymmersfritt i många år.

Enkel installation av värmepumpen

Lyfco PF050 DC är en monoblock värmepump och därför mycket enkel att installera. Då den endast består av en utomhusdel för värmepumpen, behöver du inte jobba med med köldmedium mellan en in- och utedel. På detta sätt saknas krav på att en certifierad kyltekniker genomför installationen, vilket gör installationen billigare och enklare att genomföra. Du behöver därmed inte vacuumsuga systemet efter installationen (som behövs för många system med separat in- och utomhusdel). Istället drar du vattenbärande rör direkt in i värmepumpen och får varmt vatten på returanslutningen. Observera att rören utomhus måste isoleras.

Installationen av värmepumpen görs av en vanlig rörmokare och priset för en normalinstallation bör ligga kring 2000-4000kr (för exakt prisuppgift, kontakta er lokala rörmokare). Elen ansluts av en elektriker. Det du behöver tänka på är att ha ett stabilt och väldränerat fundament att ställa värmepumpen på (t.ex på stenplattor något höjt över marken och med stenkross under). Det är viktigt att kondensvattnet kan rinna undan. Det går också att köpa till ett markstativ för placering på mark så att värmepumpen kommer upp från markplan. Givetvis går andra lösningar även att använda.

Vad innebär ett split-system och vad är skillnaden mot en monoblock värmepump?

En värmepump av splitmodell består av en utomhusdel med kompressor, kondensator och fläkt, samt en inomhusdel med värmeväxlaren och reglerteknik. Inom- och utomhusdelen är sammankopplade med ett rör som innehåller köldgas. Uppvärmningen och inkopplingen av vatten sker alltså endast på insidan av huset.

En monoblock luftvattenvärmepump skiljer sig från ett split-system genom att en monoblock värmepump har hela funktionen i en enda utomhusdel där vattnet leds ut till värmepumpen på utsidan för uppvärmning via isolerade vattenrör.

Fördelen med ett splitsystem är att man undviker problem med frysning i rören/värmeväxlaren vid långvariga strömavbrott, eftersom värmeväxlare och vattenanslutning endast finns på insidan av huset. Nackdelarna är lite svårare installation (kräver att installationen görs av kyltekniker) samt ett lite högre pris.

Nu mer för tiden är det sällsynt med elavbrott som pågår i flera timmar samtidigt som det är extremt sträng kyla ute - Speciellt om man bor i en tätort. Vid köp av monoblock rekommenderar vi ändå att en ventil installeras på insidan av huset vid utloppet till värmepumpen, så att den lilla mängd vatten som finns i värmepumpen enkelt kan tömmas ur om ett långt strömavbrott som varar i flera timmar uppstår.

Valet mellan split eller monoblock beror alltså på hur du värdesätter för- och nackdelarna ovan.

Vi säljer även en annan systermodell, PF050-Split som är en split-modell av PF050. Observera att PF050-split saknar inverterfunktion som PF050 DC har. Pg.a detta har i detta fall PF050-split ett lägre pris än PF050-DC.

Kraftig konstruktion

PF050 DC är en mycket stabil och tystgående värmepump. Därför används ett kraftigt kabinett av pulverlackat tjockt stål. Alla delar i värmepumpen har gediget tilltagna dimensioner, vilket gör att vikten är hela 170kg. På billiga värmepumpar är det vanligt att tillverkaren använder en svagare konstruktion för att kunna pressa priset. Detta gör att vikten på många billiga värmepumpar med motsvarande kapacitet endast är hälften av PF050 DC.

Trots att värmepumpen är kraftig, så är den mycket tystgående. För att minska bullernivån är hela kabinettet även ljudisolerat (se bild). I tråget finns en värmekabel monterad för att motverka isbildning, som är ett vanligt problem på luftvärmepumpar i vårt kalla och fuktiga klimat. Alla viktiga rör på insidan är isolerade för maximal effekt och minskade effektförluster.

Mycket konkurrenskraftigt pris

Priset per kW för luft/vattenvärmepumpar är så vitt vi vet det lägsta i Sverige med Lyfco PF050 DC. Vårt låga pris (genom att vi köper i stor volym direkt från fabriken utan några mellanhänder) gör att du på kort tid sparar in investeringskostnaden. Många gånger tar s.k. specialistföretag inom värmepumpar 100 000 - 140 000 för motsvarande värmepump. Dels för att dom har högre marginaler och även högre omkostnader än ett e-handelbolag, men också för att dom köper värmepumpen från en grossist, som i sin tur köper från en generalagent. I varje extra steg läggs marginal på priset som i slutändan betalas av dig.

Reservdelar till värmepumpar

Vi har sålt värmepumpar i 5 år och har stort utbud reservdelar till värmepumpar i lager. Saknas en reservdel i lager kan vi ta in den med något längre leveranstid. Ett litet urval av reservdelar till värmepumpar ligger på hemsidan, men 100-tals fler reservdelar finns i lager vid förfrågan. Kontakta oss om du behöver en reservdel som inte ligger på hemsidan.

Garanti

3 års reklamationsrätt, 1 år garanti på hela värmepumpen, samt 5 års fabriksgaranti på kompressorn.

Fri frakt - hela vägen hem

Denna vara är mycket tung. Därför bjuder vi på fri frakt hela vägen hem till dig!

Information om köldmedium

Läckage av köldmedium bidrar till klimatförändringen. Köldmedium med lägre global uppvärmningspotential (GWP) skulle vid läckage ge upphov till mindre global uppvärmning än ett köldmedium med högre GWP. Den här apparaten innehåller ett köldmedium med GWP motsvarande 2088. Det betyder att om 1 kg av köldmediet skulle läcka ut i atmosfären, skulle påverkan på den globala uppvärmningen vara 2088 gånger högre än 1 kg CO2 under en hundraårsperiod. Försök aldrig själv montera isär produkten eller mixtra med köldmediekretsloppet. Rådfråga alltid en fackutbildad person.

Lyfco

Betala med kreditkort, faktura i efterskott eller mot avbetalning

14 dagars öppet köp - Pengarna tillbaka om du inte är nöjd!

Blixtsnabb expressfrakt från eget lager i Sverige

Svenskt företag - Minst 1 års svensk garanti

Klarna
Du kanske även är intresserad av följande produkt(er)?
© 2020 outl1.se