Växthus 10,7 m2
Växthus 10,7 m2 Växthus 10,7m² - 6mm Kanalplast Växthus 10,7m² - 6mm Kanalplast Växthus 10,7m² - 6mm Kanalplast

Växthus 10,7m² - 6mm Kanalplast

 • Yta 10,7m² (4,37 x 2,44 meter)
 • Fullhöjd - Nockhöjd 2,27m, vägghöjd 1,41m
 • 6mm kanalplast med UV-skydd
 • Sockel ingår (värde 1695kr)
 • 4 öppningsbara fönster
 • Kraftig aluminiumstomme - tjocklek 1,5mm
 • Gratis hemleverans!
Vi tackar vår kund Kristina från Dannike för de vackra miljöbilderna och för den fina monteringen av detta växthus.
I lager. Skickas inom 24 tim vardagar.
142-1-55
18 995,00 kr Just nu 13 488,00 kr

Växthus 10,7m² - 6mm Kanalplast

 • Yta 10,7m² (4,37 x 2,44 meter)
 • Fullhöjd - Nockhöjd 2,27m, vägghöjd 1,41m
 • 6mm kanalplast med UV-skydd
 • Sockel ingår (värde 1695kr)
 • 4 öppningsbara fönster
 • Kraftig aluminiumstomme - tjocklek 1,5mm
 • Gratis hemleverans!
Vi tackar vår kund Kristina från Dannike för de vackra miljöbilderna och för den fina monteringen av detta växthus.
Lyfco

Betala med kreditkort, faktura i efterskott eller mot avbetalning

14 dagars öppet köp - Pengarna tillbaka om du inte är nöjd!

Blixtsnabb expressfrakt från eget lager i Sverige

Svenskt företag - Minst 1 års svensk garanti

Klarna

Växthus 10,7m² - 6mm kanalplast

Stort växthus på 10,7m² med rejält tilltagna mått och i hög kvalitet på material, anpassat för svenska förhållanden.

Stabil konstruktion lämplig för svenskt klimat

Detta växthus är tillverkat i 6mm kanalplast samt en aluminiumram med 1,5mm godstjocklek. Du kan välja mellan naturlig aluminiumfärg, eller svartlackerad aluminiumram.

Självklart ingår sockel (värd 1695kr) i priset. Sockeln är i förzinkat stål som är motståndskraftigt mot korrosion. Sockeln har förankringsjärn som gör att du kan gjuta fast växthuset i marken om så önskas. Vissa av de billigaste växthusen på marknaden säljs utan sockel, och utan att handlaren nämner detta i produktinformationen. Självklart är det för att kunna locka med ett lågt pris, men utan sockel kan du inte förankra växthuset i marken, så vid nästa storm blir växthuset förstört. Ett billigt växthus utan sockel blir därför snabbt en dyr affär.

Många billiga växthus på marknaden är tillverkade i tunnare aluminiumstomme med sämre hållbarhet för vind och snö. Ofta 1,0-1,2mm godstjocklek, för att kunna hålla nere priset. Butiken anger då vanligtvis inte godstjockleken på stommen i produktinformationen, så var noga med att alltid ta reda på aluminiumprofilens godstjocklek före köp.

Väl tilltagna dimensioner med hög odlingshöjd

Samtliga växthus vi säljer är i fullhöjd, vilket innebär minst 227cm nockhöjd. Även detta växthus har nockhöjd 227cm och hela 141cm vägghöjd. Många andra växthus har lägre tak och vägghöjd vilket gör att man behöver böja på nacken när man går inne i växthuset. En rejäl vägg/tak höjd ger dig också utökad odlingsvolym.

4 öppningsbara fönster ingår. Vi rekommenderar att du köper till automatiska fönsteröppnare för några eller alla fönster, så ventileras växthuset automatiskt.

Fördelar med kanalplast

Kanalplast har många fördelar jämfört mot växthus i glas. Förutom att kanalplast är betydligt mer hållbart för skador, så tål det också vårt svenska klimat bättre. Snö och vind orsakar ofta skador på växthus i glas. När glas i ett växthus går sönder, riskerar man att vassa glasbitar sprids både innanför och utanför växthuset. Skulle man råka resa sig och slå i huvudet i ett glasväxthus så kan det dessutom gå mycket illa, med allvarliga skador som följd.

Dessutom är kanalplasten UV-beständig, vilket gör att materialet skyddar mot den farliga UV-strålningen i växthuset och även bidrar till längre livslängd för kanalplasten då beläggningen även hindrar att de farliga UV-strålarna bryter ner och missfärgar plasten. En annan fördel med kanalplast är att klimatet och temperaturen inne i växthuset blir jämnare.

Nackdelarna med kanalplast är att det vanligtvis är dyrare än glas, samt att det med åren kan bildas alger som är lite svårare att tvätta bort.

Vanliga frågor om våra växthus

Vad ska jag använda för underlag?
Det viktigaste är att underlaget är helt plant och att växthuset förankras väl. Det går att montera växthuset på flera olika underlag. Antingen kan man gjuta en grund, eller så gjuter man plintar. Förlängda ben för ingjutning medföljer. Det går även att använda lecablock.

Vad är skillnaden på 4mm och 6mm kanalplast?
Båda fungerar bra, men 6mm kanalplast är 50% tjockare än 4mm och håller därmed värmen bättre. Dessutom innebär 6mm kanalplast bättre väderskydd och allmän hållfasthet.

Stort utbud tillbehör

Vi har även ett stort utbud tillbehör till växthus som är anpassade för våra växthus och kommer från samma tillverkare. Passa på att köpa till odlingsbord, automatisk öppningsbar ventilation mm när du beställer ditt växthus!

8 års garanti

Vi lämnar 8 års garanti för tillverkningsfel på detta växthus.

Låga priser utan mellanhänder

Vi erbjuder växthus av hög kvalitet i kanalplast till lägre priser än vad många butiker säljer billiga växthus i glas.

Liknande växthus av samma kvalité på material och konstruktion kostar vanligtvis 50-70% mer i andra butiker. Vi kan hålla lägre priser än andra butiker eftersom vi köper i stor kvantitet direkt från tillverkande fabrik utan fördyrande mellanhänder (som lägger påslag på priset - ofta i flera led), samtidigt som vi håller låga egna marginaler. Detta gör att vi kan pressa priset maximalt till dig som konsument, utan att tumma på kvalitén.

Visst finns går det att hitta billigare växthus på marknaden, men det handlar vanligtvis om lågkvalitetsväxthus med betydligt sämre kvalitet och hållbarhet på stomme/konstruktion, kanalplast mm. Oftast med låg odlingshöjd, för att spara pengar. För oss är det viktigt att du som kund blir 100% nöjd med ditt nya växthus, och att det håller i många år. Därför har vi valt att avstå från att sälja denna typ av växthus.

Opartisk kundrecension

I bloggen "Sommarstugedrömmen" har en okänd kund beskrivit när hon köpte och monterade ett växthus från Outl1.se för att uppnå sin dröm om det perfekta växthuset. Växthuset som kunden skriver om är samma modell som detta, endast storleken skiljer dem åt.

Hemma hos reportage hos vår kund i Åkersberga

I videon nedan kan ni se när Outl1.se besöker vår kund Anne-Louise i Åkersberga som visar hur hon har inrett sitt exemplar av denna typ av växthus. Växthuset som visas i filmen är en större modell av detta växthus på 12,4m² (med 7 sektioner istället för 6), även antal takfönster kan variera. I övrigt är växthusen identiska i konstruktionen.

Du kanske även är intresserad av följande produkt(er)?